Dowiedz się dlaczego olej rycynowy jest taki wspaniały

olejek rycynowy - kosmetyk doskonały

Czarny olej rycynowy – co to w sumie jest i czym się różni od standardowego oleju rycynowego, jaki nabędziemy w każdej aptece? Czy jego parametry są do tego stopnia lepsze, iż jest sens właśnie w niego inwestować?

Olejek rycynowy ma sporo zastosowań w kosmetyce. W głównej mierze używany jest do wzmacniania oraz kosmetyki włosów. Oprócz tego często jest również wykorzystywany między innymi do buzi czy rzęs.

Co w takim przypadku odznacza czarny olejek rycynowy oraz z jakiej racji nabyć olejek Tropic Isle Living?

Przede wszystkim na korzyść jamajskiego oleju rycynowego przemawia technika jego produkowania. Jest on mniej szkodliwy dla nas oraz nie zapycha porów, co ma bardzo duże znaczenie przy pielęgnacji włosów jak też cery. Po drugie jest to produkt w 100 procentach organiczny. Po trzecie można do stosować do każdego typu włosów.

W jaki sposób używać jamajski olejek rycynowy na włosy?

Na wstępie należy pamiętać o regularności bo bez tego możemy nie uzyskać planowanych efektów albo będziemy potrzebowali na to dużo więcej czasu. W necie można znaleźć dużo pomysłów stosowania tego rodzaju kosmetyków. Naszym zdaniem najwłaściwsze jest używanie jamajskiego olejku rycynowego na włosy dwa razy w tygodniu na noc. Rano po pobudce trzeba precyzyjnie usunąć substancję. Olej powino się nałożyć zarówno na skórę głowy, jak także na same włosy.

Olejek rycynowy na brwi i rzęsy

Olej ten super sprawdza się także w przypadku brwi i rzęs. W wypadku rzęs powinno się uważać aby preparat nie dostał się do oczu! Na rzęsy olejek najlepiej nakładać oczyszczoną szczoteczką od tuszu. Stosować dwa-trzy razy w tygodniu, by po dwóch-trzech tygodniach dostrzeć satysfakcjonujące rezultaty. Jeżeli chodzi o brwi to systematyczność użykowania jest przybliżona. Substancja najkorzystniej nałożyć patyczkiem do uszu i w dalszej kolejności porządnie rozprowadzić niedużą szczoteczką. Rano zlikwidować.